Laddar

Ingen vinst för Ölandskaféer – Trots dubbla nomineringar

Två Ölandskaféer var nominerade i White guides kategori Årets hållbara kafé. Detta till trots blev det ingen vinst för varken StrandNära EkoCafé eller Mormors stenungsbageri och kaffestuga. "Vi får höja oss till nästa år och slå dem på fingrarna", säger Mikael Anerhaf, delägare i StrandNära EkoCafé.

delningar

Under måndagskvällen korade White guide Sveriges bästa kaféer enligt åtta kategorier. I fjol gick utmärkelsen Årets hållbara kafé till Öland, närmare bestämt till kaféet StrandNära EkoCafé. I år var chanserna goda att priset skulle gå till ett ölandskafé på nytt.

Vid sidan av StrandNäras nominering för andra året i följd var nämligen Mormors stenungsbageri och kaffestuga också nominerat – alltså två ölandskaféer nominerade i samma kategori. Någon vinst blev det hur som helst inte för någon av dem.

– Vi är jätteglada hur som helst. Att få vara nominerade till ett så ärofyllt pris är jättestort, säger Mikael Anerhaf.

Han fortsätter…

– Det var dessutom roligt att Mormors stenungsbageri och kaffestuga också var nominerade. Vi träffades på prisutdelning och gladdes åt varandras nomineringar.

Trots glädjen av att på nytt blivit nominerad råder det inga tvivel om att ett visst mått av revanschlusta råder hos Anerhaf.

– Vi ska se hur vi kan höja oss, och så kommer vi tillbaka nästa år och slår dem på fingrarna, skrattar han.

Vad krävs för att ni ska kunna höja er? 

– Vi jobbar bara på som vi gör. Jag tycker vi gör ett fantastiskt jobb som det är.