Inget avancemang för FBC: "Tungt"

Skoghalls IBK förstörde festen för FBC Kalmarsund. - Foto: Tilda Eriksson

Skoghalls IBK satte stopp för FBC Kalmarsund som blir kvar i allsvenskan ett år till.

delningar

FBC Kalmarsund begav sig av till Karlstad i hopp om att knipa en SSL-plats. Men Skoghalls IBK besegrade FBC med 6-4 och de får nu en plats i SSL. FBC Kalmarsund kämpade tappert men det räckte inte hela vägen till SSL. Laget får nu stanna kvar ytterligare ett år i allsvenskan.

Inför den tredje och sista perioden ledde Skoghall med 4-2. FBC lyckades kvittera till 4-4 i tredje men det hjälpte inte.

– Vi gör två halvdana första och andra perioder. Men tog tag i matchen i slutet av andra och har en bra känsla inför tredje. I tredje tar vi ikapp och gör det riktigt bra. Vi gör 4-4 och när vi precis tagit ikapp får vi en utvisning som Skoghall förvaltar och gör mål i powerplay. Vi fortsätter trycka på och spelar sex mot fem men då drabbas vi av en till utvisning för felaktigt avstånd och då gör de ytterligare ett mål. Det är tufft nu, säger Rasmus Bernhardsson, tränare FBC Kalmarsund.

Matchen mot Skoghall blev också sista matchen som Rasmus var tränare för laget. Ett beslut som togs för några veckor sedan.

– Det är tungt såklart och mycket känslor nu. Jag har haft två riktigt bra år här och utvecklats som tränare. Spelarna har gett mig extremt mycket. Jag hade hoppats att vi skulle ta steget men nu har vi fallit på mållinjen två år i rad. Det var inte såhär det skulle sluta, säger Rasmus.

FAKTA

Kval till SSL

Skoghalls IBK - FBC Kalmarsund: 6-4 (2-1, 2-1, 2-2)

Målskyttar FBC Kalmarsund: Rebecka Johansson, Ellen Willsund, Ellen Sjöström, Matilda Abramsson

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar