Laddar

Innebandyn stekhet i regionen – kan få två nya avancemang

Två lokala lag har chansen att ta klivet upp i innebandytvåan på söndag kväll. "Det kommer en busslast härifrån."

delningar

Innebandyn i regionen är på stark frammarsch. FBC Kalmarsunds båda representationslag inleder kvalet mot SSL till helgen. Och sedan tidigare står det klart att FBC Kalmarsund Ungdom tar klivet upp i division 1.

På söndag kan dessutom två lag från trean avancera till division 2. I helgen avgörs kvalspelet i dubbelmöten där CL98 och SSG IF har chansen att ta ett kliv uppåt i seriesystemet.

CL98 vann den östra trean och SSG slutade tvåa. För motståndet står Värnamo för CL98 och Moheda för ölänningarna.

– Jag vet inte så jättemycket om Moheda, mer än att de inte har någon som sticker ut poängmässigt. Däremot verkar de ha spridit ut sina mål, och då kan man tänka sig att de har ett starkt kollektiv, säger SSG-coachen Jimmie Nilsson.

Mikael Sandebäck är tränare för CL98.

– Om jag ska vara ärlig så har jag ingen aning om vad Värnamo är för lag. De verkar ha ett ungt lag, blandat med några äldre.

 

I egenskap av seriesegrare får CL98 den andra och avgörande matchen på hemmaplan på söndag. I kvalet läggs resultaten från fredagens match och söndagens ihop. Totalsegraren flyttas upp till division 2.

– Det känns lite skumt att man tar med sig resultatet. I de andra kvalen är det ofta bäst av tre eller så. Då får man en ny chans när nästa match börjar. Här är det helt annorlunda, säger Sandebäck.

Vad blir nyckeln i kvalet? – Att alla tar det ytterligare en nivå och att man bidrar. Vi har poängspelare som Patrik Idensjö och Anton Fransson. Det kommer räcka långt. Sedan kan Mattias Elmqvist i målet spika igen, då blir vi svårslagna, säger Jimmie Nilsson, som låter meddela att han kallat in rutinerade rävar som Mathias Knutsson och Nils-Petter Hjelm till playoff-spelet.

CL98 kan räkna med bra stöd i Värnamo på fredag kväll.

– Det kommer en busslast härifrån, vilket känns jättekul. Innebandyn i regionen känns väldigt på gång och känslan är väldigt bra. Vi går för att ta klivet upp, även om det inte är någon katastrof om vi inte skulle lyckas med det, säger Mikael Sandebäck.

Noterbart är att Moheda slutade trea i den västra division 3-serien medan Värnamo slutade fyra. De fick kvalplatsen tack vare att både Gränna och Östras bilaga tackat nej till kvalspel.

Om resultatet är oavgjort efter 120 minuters spel tar man till tio minuters sudden death och därefter straffar för att utse en vinnare.

INNEBANDY, KVAL TILL DIVISION 2:

FREDAG: SSG IF — Moheda IBK. Värnamo IK — CL98.

SÖNDAG: Moheda IBK – SSG IF. CL98 – Värnamo IK.

Relaterade artiklar