Laddar

Unik inomhusträdgård uppbyggd i affärshuset Kvasten

Skälbyträdgården har fått möjlighet att visa upp en unik inomhusträdgård mitt i centrala Kalmar.

delningar

Trädgården byggdes upp inne på Kvasten under fredagen och kommer att finnas kvar fram tills sommaren.

Ledningen bakom Kvasten ser detta som en spännande möjlighet att inspirera till medveten konsumtion och påminna om grönskans positiva effekter hos människor.

– Vi är nu inne i en tid med kraftigt ökad konsumtion och genom att ta in naturen till Kvasten vill vi påminna konsumenterna om att vi är en del av ett kretslopp, säger Jessica Bergsjö, centrumledare för Kvasten.

– Förhoppningsvis inspirerar det konsumenterna till att göra mer miljömedvetna val när de handlar hos oss, fortsätter hon.

Kvasten och Skälbyträdgården – som är den andra partnern i projektet – ser gärna att trädgården utvecklas med influenser från andra delar av världen och det kommer finnas möjlighet för privatpersoner att bidra till odlingarna vid aktiviteter framöver.

Stadsmissionen är också involverade i projektet och har pyntat granar där alla har möjlighet att lägga julklappar till ekonomiskt utsatta människor.

– Över 100 personer firar jul på stadsmissionen varje år för att de inte har någon annanstans att ta vägen, så vi kommer åka dit med klapparna och agera jultomte för dem, säger Jessica Bergsjö.

Jessica hoppas på att den här inomhusträdgården bara är början för urbana odlingar och andra gröna oaser i Kalmar och Sverige.

– Vad jag vet så är det här den allra första urbana odlingen i ett köpcentrum i Sverige, det är spännande, säger hon.

Relaterade artiklar