Inte rum för underskattning mot tabelljumbon: "Ingen risk"

Ena halvan av IFK Kalmars tränarduo, Joakim Lindén Johansson. - Foto: Carl Winsth

IFK Kalmar hoppas kunna fortsätta den positiva trenden.

delningar

IFK Kalmar har plockat sex poäng på de senaste två matcherna och är inne i en positiv trend och kunde i och med segern sist mot Mallbackens IF Sunne, inkassera den fjärde segern på fem matcher.

– Det var otroligt skönt. Vi har pratat om det innan, men det handlar om att få en högre lägstanivå. Nu såg vi att vi hade bra kontroll på matchen utan att göra en topprestation, men ändå vinner vi med 3-0, säger Martin Sjöstrand, som är en del av tränarduon tillsammans med Joakim Lindén Johansson.

Skönt för självförtroende att segrarna rullar in?

– Ja så är det. Men tjejerna har varit professionella hela tiden. Vi trodde helat iden att vi skulle få våra poäng och få våra mål. De har all rätt att få njuta lite nu, säger Joakim.

Under lördagen tar IFK Kalmar emot Sundsvalls DFFGröndals IP, ett Sundsvall som inför lördagens match ligger sist, med fyra inspelade poäng.

– Det är ett lag som försöker spela fin fotboll. Men som inte fått utdelningen. De tar spelyta för spelyta med en passningsorienterande fotboll, menar Martin.

Men trots tabelläget finns det inte rum för någon underskattning.

– Nej här finns ingen risk för underskattning. Däremot så känner vi att vi har vind i ryggen och tjejerna är mer fokuserade än någonsin när man ser att treorna rullar in och vill ta nästa och nästa.

Vad talar för tre nya poäng?

– Deras defensiv har inte rosat marknaden. Och vi kommer att komma upp i deras straffområde flera gånger. Men det handlar om att vi fortsätter med vårt spel och komma till många lägen.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar