Laddar

Internationell jämställdhetskonferens kommer till Kalmar

I oktober kommer YouthEQ till Kalmar för att erbjuda lösningsinriktade föreläsningar, workshops och möten under två dagar. Nu har de första bokningarna blivit kända.

delningar

YouthEQ är en nordisk jämställdhetskonferens med ungdomsperspektiv som 11-12 oktober kommer till Kalmar.

– Målet är att varje besökare ska lämna konferensen efter två dagar och känna att de fått verktyg för att vässa sitt jämställdhetsarbete, säger Alexandra Winberg, projektledare för YouthEQ 2017.

Just nu pågår arbetet med att boka föreläsare för fullt.

– Vi har jättespännande namn och organisationer på gång in i programmet. Vi kan redan nu avslöja att Vera Efron och Simon Häggström kommer att hålla i ett seminarium tillsammans, säger Alexandra Winberg.

Vera Efron är författare och har bland annat skrivit boken ”Såld” och ”Nästan fri”. Simon Häggström deltar i seminariet i sin roll som författare till ”Skuggans lag” och ”Nattstad”. Han är dessutom polis, specialiserad på prostitution och människohandel för sexuella ändamål.

Även nätverket Maktsalongen är bokad till konferensen. Maktsalongen kommer att hålla en föreläsning på temat ”Det finns inga ursäkter för att inte jobba jämställt”.

Fler medverkande kommer att släppas löpande under våren och i sommar.

Sponsrat inlägg

Det svenska spelmonopolet

I Sverige har vi haft en unik situation vad gäller spel och vi står inför förändringar som kommer att rita om kartan på spelmarknaden helt. Den 1 januari 2019 rivs spelmonopolet upp och marknaden öppnas för privata aktörer som konkurrerar på lika villkor.