Internationell kattutställning intar Iffehallen: "Satsar extra mycket i år"

Fler än 600 katter är anmälda till utställningen. - Foto: Privat

Hundratals kattägare ska visa upp sina fyrfotade stjärnor.

delningar

Calmare kattklubb firar 30 år i år och detta kommer att uppmärksammas med en gigantisk kattutställning. Under lördagen och söndagen mellan 09.00-14.00 samlas mer än 600 katter samt dess ägare i Iffehallen.

Hallen kommer även att vara öppen för intresserade från allmänheten och enligt Ulla-Britt Reinhardt, ordförande i Calmare kattklubb, är det positivt.

– Utställningen är ett fantastiskt tillfälle för kattintresserade att komma förbi och prata med uppfödare och lära sig mer om olika raser. Det blir ett socialt event på så sätt, säger hon.

Under dagarna hålls tävlingar i sammanlagt fem olika klasser, i vilka det delas ut certifikat till vinnarna. På lördagen tävlar 325 katter av allt från elitsatsande uppfödare till intresserade amatörer. På söndagen har man fått in 318 anmälningar.

– Det kommer utställare från Norge, Danmark, Polen och det brukar även komma från Finland. Det är jättekul att det är så många. Vi uppfödare brinner ju för detta. Dessutom är det roligt för uppfödarna att få ett kvitto på att de har lyckats med aveln, menar Ulla-Britt Reinhardt.

Det är inte första gången Calmare kattklubb anordnar en liknande utställning, men detta år kommer det att firas lite extra, på grund av 30-årsjubileet.

– Vi ska bjuda på tårta och på lördagen kommer den internationella juryn att utse en "Best of Best total" av alla katter. Vi ska också visa upp vår nya logga som föreställer kattstatyn vid Kattrumpan, berättar ordföranden.

Förberedelserna inför arrangemanget påbörjades redan förra året och det finns särskilt mycket att göra de sista dagarna. Ulla-Britt Reinhardt har stora förhoppningar:

– Jag hoppas att alla deltagare är belåtna när de lämnar eventet. Dessutom hoppas jag att personer som är intresserade av att köpa katt, men kanske inte vet hur de ska gå tillväga, kommer och pratar med uppfödarna. Jag har varit i kontakt med en kvinna som ska komma ända från Sjöbo för att se utställningen. Det är roligt att vi kan locka folk även långväga ifrån, avslutar hon.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar