Intresset som blev företag: "Alla kan lära sig dansa"

Erika och Daniel Lundby Åkerblom. - Foto: Privat

"Det är svårt att beskriva den glädje som dansen kan ge".

delningar

I slutet av 2018 startade Erika och Daniel Lundby Åkerblom Happy DanceClub i Kalmar. För sex år sedan tog Erika tag i sitt stora intresse när hon började med pardans.

– Jag har provat olika danser, men favoriten är absolut West Coast Swing, säger hon.

Daniel började dansa för fyra år sedan – när han träffade Erika.

– Vi delar ett stort dansintresse och vill ständigt lära oss mer. Vi kände att det fanns ett behov av mer danskurser och event i Kalmarregionen, framförallt med pardanser som dansas till ny och modern musik, säger Erika.

De har båda erfarenhet av att driva såväl förening som företag föll det sig naturligt att starta upp en egen verksamhet.

– Idag arbetar vi på fritiden med föreget och tillsammans strävar vi efter att skapa fler tillfällen för människor att få dansa och glädjas tillsammans.

Happy DanceClub vänder sig till både nybörjare och avancerad dansare i de moderna och snabbt växander danserna som dansas av gammal som ung över stora delar av världen.

– Vi har ett koncept som hjälper dig som är nybörjare att lära dig grunderna och därefter utvecklas genom tre steg varje termin. Först erbjuder vi grundkurs, därefter fortsättningskurs och sedan en avancerad kurs.

Danskurserna hålls av välrekommenderade ledare från hela Sverige, lokalt eller från Europa. Drivkraften bakom Happy DanceClub är dansglädje.

– Det är svårt att beskriva den glädje som dansen kan ge. Att det bara bubblar av endorfiner i hela kroppen när man får en riktigt härlig dans med en partner som ser lika lycklig ut som man just då känner sig. Att det ibland uppstår ren magi och känslan av att man kan gå på små moln en hel vecka efter en fantastisk danshelg.

– Det är så vi vill jobba på Happy. Det handlar inte om prestige, hierarki och det är inte heller någon tävling mellan vem som kan mest eller minst utan ett varmt sammanhang där människor får växa och känna att de är värdefulla.

Nyckelord som respekt och omtanke är två andra hörnstenar i verksamheten.

– Hos oss ska man kunna vara sig själv och självklart får alla som vill lära sig att både föra och följa, oavsett konstillhörighet. Vårt motto är att alla kan lära sig dansa.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar