Ironmans nya publiksatsning: "Blir lite extra"

Nya möjligheter för besökarna att följa den stora folkfesten.

delningar

Med knappt ett halvår kvar arbetar Henrik Brovell i det tysta med förberedelser inför Ironman i Kalmar. Den numera heltidsanställde Ironmanbossen bekräftade under torsdagen att man ska satsa för att erbjuda publiken en ännu bättre upplevelse under 2019.

– Det blir lite extra under lördagen. Vi har testat det ett år tidigare på Ängö. Denna gången tittar vi på både Ängö och Sveaplan. Det är ställen som attraherar mycket publik. Målet är att vi ska ha aktiviteter, utställare, men också lite mat och dryck på de platserna. Om man har en atlet som man följer så kan det bli lång väntan mellan gångerna man kan heja och då är det kul att ha något att göra, säger Henrik Brovell.

De nya områdena kommer att komplettera det expo som redan finns vid växlingsområdet. I flera års tid har evenemanget engagerat mycket publik. I år har man utökat antalet startplatser men ändå sålde de slut rekordsnabbt. Brovell menar att man dock inte ska ändra för mycket på något som redan är framgångsrikt.

– Det är redan ett fungerande koncept men vi tittar alltid på små ändringar som kan göra det bättre. Vi utvärderar hela tiden, menar Brovell.

Årets tävling går av stapeln den lördagen den 17 augusti. Redan under onsdagen anordnas också Kalmar Mini Tri. Startplatserna till den tävlingen släpps den 1 april klockan 16.00.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar