Islossning för Lindsdals IF: "Stor lättnad för killarna"

Arvin Nabi var en av målskyttarna i Lindsdals 5-0-kross hemma mot FK Karlshamn United. - Foto: Carl Winsth

Efter tre raka kryss lossnade det rejält. "Vi släppte bollen på ett och två tillslag och då går det fort där ute".

delningar

Lindsdals IF är topptippade av många och i inledningen av säsongen följde de upp de förväntningarna. Däremot har resultaten inte gått deras väg den senaste tiden och efter flera kryss kom under lördagen en rejäl islossning hemma mot FK Karlshamn United. När domaren blåste av stod det 5-0 på resultattavlan och Lindsdal kunde därmed inkassera tre viktiga poäng - och inte minst självförtroende.

– Det blir en press på många utav grabbarna utifrån och en förväntan på dem och laget. Det gör att det blir en stor lättnad för killarna idag. Det var kul för dem och vi jobbade verkligen som ett lag hela matchen igenom, säger tränaren Marin Edman.

Det var också Lindsdal som började matchen klart bäst och efter Kujtim Skhretas två mål i den 16:e respektive 22:a matchminuten var det bara Lindsdal för hela slanten. Några fler mål blev det dock inte i den första halvleken.

– Vi tillämpade äntligen det vi har gjort på träning till match och det har varit en trend med tre raka kryssmatcher som har känts frustrerande för grabbarna där vi känt att vi varit det bättre laget. Nu fick vi äntligen betalt. Vi var lugna, hade tålamod och följde instruktionen, det var en rejäl islossning idag. En lättnad.

Den andra halvleken hann bli dryga kvarten gammal innan Arvin Nabi kunde utöka Lindsdals ledning till 3-0. Åtta minuter senare var det dags för Felix Lanzinger att göra mål och i den 85:e minuten fastställde Adam Stark slutresultatet till 5-0.

– Vi fick ut frustrationen på ett positivt sätt. Det gav oss en glöd och energi. Vi släppte bollen på ett och två tillslag och då går det fort där ute. Vi har väldigt mycket lägen och hade säkert kunnat göra fyra, fem mål till om vi varit tillräckligt kliniska.

Du pratar om att ni var lugna och inte stressade idag, har ni jagat segrar tidigare?

– Det har blivit lite så omedvetet. Det här unga laget är vinnarskallar och när de yngre spelarna blir stressade tar man lätt felbeslut vilket gör att man tappar vart i vårt spel. Vi har jobbat mycket på träningarna, som ser fantastiska ut, mot vår spelmodell. Det är en process och det här laget har tiden för sig. Vi tittar inte på någon tabell nu över huvud taget utan vi ser på varje motståndare och tar det därifrån.

En av årets bästa matcher, eller?

– Alltså, vi har spelat på den här nivån flera gånger och jag är inte förvånad på något sätt. Men det handlar om att kunna bibehålla kontinuiteten på den här nivån och minska gapet till den lägre nivån – då kommer vi ta många segrar.

FAKTA

LINDSDALS IF – FK KARLSHAMN UNITED: 5-0 (2-0)

Mål, Lindsdal: Kujtim Skhreta 2, Arvin Nabi, Felix Lanzinger, Adam Stark

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar