Laddar

Israelsson lämnar Lindsdal: ”En ovärderlig person”

På tisdagen meddelade han spelartruppen. Johan Israelsson slutar som tränare i Lindsdals IF.

delningar

Baromtern var först med att avslöja Lindsdalstränaren Johan Israelssons nya hemvist. Om tre veckor tillträder han i en sportchefsroll, där han kommer arbeta på heltid med fotbollen i Stockholmsklubben IFK Stocksund.

– Det är inte så vanligt att en tränare på den här nivån är fostrad i klubben han eller hon tränar. Man får ut mer per krona på det sättet och Johan har ett stort hjärta för Lindsdal. Hela familjen är Lindsdalare och han är en ovärderlig person som har gjort ett fantastiskt jobb hos oss, säger Magnus Kennerfalk, ordförande i Lindsdals IF till 24Kalmar.se.

I sammanlagt tre säsonger de fyra senaste åren har Johan Israelsson coachat moderklubben.

– Han har varit väldigt omtyckt av spelartruppen och vi söker en ny tränare med samma profil. Det kommer bli svårt, men vi vill hitta något liknande.

Övriga i ledarstaben och spelartruppen meddelades på tisdagen.

Kan Jonathan Taylor (assisterande tränare till Israelsson) vara ett alternativ? – Vi för samtal med Taylor om en fortsättning i Lindsdal.

Som huvudtränare? – Vi utesluter ingenting för tillfället.

Johan Israelsson om sitt nya jobb:

– Jag kommer arbeta som sportchef inom u-blocken som de har i föreningen där jag även kommer ha ett samarbete med a-truppen. Mitt främsta uppdrag är att utveckla och se till att ungdomsverksamheten sköts på ett bra sätt.

Han kommer dessutom vara ansvarig för U-19-laget som har som mål att ta klivet upp i juniorallsvenskan kommande säsong.

– Det är en väldigt spännande och härlig utmaning att få jobba med fotboll på heltid. Sedan är det en väldigt intressant klubb. Att bli handplockad av dem känns väldigt roligt och det är få förunnat.

IFK Stocksunds a-lag spelar i divison 2 kommande säsong – och mångmiljonären Karsten Inde har tidigare uttalat sig i termer om att nå allsvenskan med klubben.

– Nu gäller det att pussla ihop livet. Jag slutar på Smålandsidrotten och hoppas kunna vara helt installerad uppe i Stockholm efter nyår, även om jag börjar mitt nya jobb om tre veckor, säger Israelsson.

Relaterade artiklar