Laddar

Jämställdhetsfestival efterlyser snubbar: ”Vill lyfta goda exempel på manlighet”

Queens of Kalmar vill få fler män att engagera sig genom en killmiddag.

delningar

Den 7-10 mars går jämställdhetsfestivalen Queens of Kalmar av stapeln. För att få ihop en festival behövs det stort engagemang från både arrangörer och de som arbetar idéellt. Hittills har engagemanget visat sig vara som störst från kvinnor och icke-män så nu gör arrangörerna en efterlysning av killar!

– Vi efterlyser män som vill engagera sig i festivalen. Vi möter ju en del kommentarer om att vi måste fokusera mer på männen, men tyvärr är det ganska få män som faktiskt vill engagera sig, säger Alexandra Durne, en av initativtagarna till festivalen.

För att få in fler killar efterlyser man därför en till två personer som identifierar sig som män som kan hålla i en killmiddag under fredagen den 9 mars.

– Vi vill försöka lyfta goda exempel på män och manlighet också! En killmiddag går ut på att killar träffas och snackar om känslor, psykisk hälsa, relationer, drömmar, rädslor och så vidare – allt som machokulturen säger att de inte ska snacka om.

Stiftelsen Make Equal har ett färdigt material med frågebatteri och diskussionsunderlag som kommer att användas som grund under middagen.

–  Så det är verkligen minimal ansträngning för de som väljer att göra det, säger Alexandra.

Känner du någon som skulle passa perfekt som värd för en killmiddag? Se då till att tagga honom i kommentarerna.