Laddar

Jeanssons lyxvilla till salu: ”Mer exklusivt kan det inte bli”

Den gigantiska Kalmarvillan är renoverad från topp till tå. Nu ligger den ute till försäljning för närmare 15 miljoner kronor. "Häftigt på riktigt", säger Pontuz Löfgren.

delningar

Patriciervillan uppfördes i början av 1900-talet och var fram till 1933 sommarhus till Ragnar L Jeansson. 1934-1935 gjordes huset om till permanentbostad och Gösta Jeansson flyttade då dit med sin hustru.

De senaste 20 åren har det varit olika verksamheter i den 600 kvadratmeter stora två- och en halvplansvillan.

 

Foto: Pontuz Löfgren AB.

– Det har varit ett litet hotell, kontor åt företag och privatbostad. Allra senast är det en barnfamilj som bott där, säger mäklaren Pontuz Löfgren, som har fått det ärofyllda uppdraget att sälja den mäktiga villan.

Villan lades ut till försäljning under våren 2016 och i december månad såldes den för 7 750 000 kronor. Därefter har huset fått en rejäl renovering. I stort sett allt har gjorts om – och man har inte sparat på krutet.

 

Foto: Pontuz Löfgren AB.

– Det är häftigt på riktigt. De har gjort ett jättejobb och huset har gått från att ha karaktär till att ha karaktär med exklusiv inredning. Allt från källaren till taket, det är verkligen mäktigt, säger Löfgren.

Hela nedre planet består av italiensk marmor. Dessutom är hela villan app-styrd och det minsta sovrummet är på 25 kvadratmeter.

 

Foto: Pontuz Löfgren AB.

Vem tror du är intresserad eller har råd att köpa det här huset? – Av erfarenhet när vi sålt sådana dyra kåkar är det 50/50 mellan folk utifrån och folk från närområdet. Det kanske är en hemvändare eller barnfamilj som kan tänka sig köpa? I så fall får de stora ytor med rymd. Matsalen har plats för 40 personer.

Entrén är gjord av hyvlad kalksten och grindarna till huset är elektriskt styrda.

– Det är absoluta toppnivå här i Kalmar. Man får väldigt mycket hus för pengarna. Mer exklusivt kan det inte bli, säger Pontuz Löfgren.

Patriciervillan på Svinövägen ligger ute till försäljning på Hemnet för 14 975 000 kronor.

Relaterade artiklar