Laddar

Jebali kunde hamnat i KFF – nu ska han sänka klubben

I somras drog Kalmar FF i honom – men Issam Jebali hamnade till slut i Elfsborg. I eftermiddag kan succéspelaren sänka de rödvita. "Det är en riktigt duktig spelare", säger Jonathan Ring.

delningar

För några år sedan tog KFF:s sportchef Thomas Andersson Borstam (då i Mjällbys organisation) Issam Jebali till Sverige för provspel. Det blev inget kontrakt för honom den gången, men det skulle visa sig att Jebali inte var klar med landet i norr.

Inför säsongen 2015 var han på plats i superettan-laget Värnamo. På en och en halv säsong noterades där tunisiern för elva mål och fem assist på 28 starter. I somras var flera klubbar ute efter 25-åringen och valet föll, i konkurrens med Kalmar FF, på Elfsborg.

– Man följer alltid spelare som gör bra prestationer från division 2 och uppåt. Framför allt i våras gjorde han det fantastiskt bra i Värnamo, säger Andersson Borstam och bekräftar att ett intresse fanns:

– Vi hade absolut en dialog men jag kan inte påstå att det var väldigt nära. När väl de större klubbarna kom in i bilden fick vi ge oss.

Jebali väntade inte med att göra avtryck i Elfsborg och har redan snott åt sig en startplats – inte minst tack vare sitt hattrick i matchen mot Sundsvall i slutet av augusti.

Kalmar FF:s vänsterytter Jonathan Ring, med ett förflutet i just Värnamo, hann aldrig spela med Jebali men de båda har tränat ihop ett par gånger.

– Jag har sett honom en del och det är en riktigt duktig spelare. Bra med bollen, teknisk och stark felvänd. Sedan kan han hitta de där passningarna. Man måste ligga tajt på honom och inte ge honom för mycket tid med bollen, förklarar Ring.

Dagens match mellan Elfsborg och Kalmar FF startar klockan 15.00. 24Kalmar live-uppdaterar direkt från matchen.

 

Relaterade artiklar