Laddar

Joakim är en av den nya generationens eldsjälar

24Kalmars artikelserie med lokala föreningshjältar fortsätter. Joakim Lantz, 21, tillhör den yngre sortens eldsjälar och har snabbt blivit en profil inom den lokala fotbollen. "Jag gör alltid mitt bästa", säger han.

delningar

Han har alltid haft ett stort fotbollsintresse och under säsongen 2016 fick han frågan från Färjestadens GoIF att hänga med till en seriematch mot Vissefjärda. Sedan dess har han varit kvar – och har lagt ner hela sin själ i föreningsarbetet.

– Det var en utmärkt chans jag fick som jag också tog. De var nöjda med mig och jag fick fortsätta. Den här säsongen som gick nu var mitt första hela år i laget, säger Joakim Lantz.

Och vilket år det blev. Färjestaden slutade som seriesegrare i femman, vann ÖM-guld och avslutade året med en seger i Rälla-cupen.

Du har inte varit med och gjort annat än att vinna? – Haha, nä, lite så har det känts. Men samtidigt är det inte min uppgift att ta den. Min uppgift är att se till att grabbarna har det bra och att de trivs, samt att hålla ordning på material och sådana saker.

 

Ordning och reda i materialrummet. Foto: Karl-Oskar Karlsson.

Själv spelar han fotboll i Kalmar FF:s lag för funktionsnedsatta ungdomar i ”Vi tar bollen-serien”.

– Jag har en skada som heter cerebral pares, vilket har gjort att jag är svagare på min högra sida, berättar Lantz.

Till följd av skadan har han tvingats till flera operationer i både Lund och Linköping för sin krånglande högerfot. Den sista gjordes 2011 – och blev minst sagt lyckad.

– Visst, jag låg kvar på sjukhus där i sex veckor, och vägen tillbaka har varit tuff och lång, men nu känns det bra och det funkar bra för mig att spela fotboll själv, vilket är himla roligt.

Utöver jobbet som fastighetsskötare på Mörbylånga Bostad lägger Joakim Lantz den största delen av sin tid på fotbollen.

– Ja, men så är det lite. Det är mitt stora intresse och när man får den uppskattningen av killarna i laget gör det att man vill fortsätta. Vi har en fantastisk gemenskap i laget som får alla att trivas. Det känns som att grabbarna trivs med mig också och jag har fått höra av dem att jag sprider mycket glädje, vilket också är mitt mål.

 

Joakim Lantz vid torktumlaren på Tallhöjden. Foto: Karl-Oskar Karlsson.

Hur ser du på framtiden? – Jag hoppas kunna fortsätta spela i Kalmar FF och vara kvar här i Färjestaden som materialförvaltare. Sen får vi väl se om man får behålla kaptensbindeln i ”Vi tar bollen-serien” eller om man blir av med den till nästa säsong, haha.

– Men jag ser inga hinder. Jag gör alltid mitt bästa och brinner oerhört mycket för det här.

Vad har du för arbetsuppgifter i Färjestaden? – Det är lite allt möjligt. Jag har ansvar för att packa ner matchkläder, ta hand om dem efteråt och tvätta dem. Sedan är det att plocka med material och fylla vattenflaskor till träningar. En klassisk materialarroll, helt enkelt.

 

Här nedan kan du läsa fler av våra reportage om eldsjälarna i regionen:

Bengt och Bernt Prakt, Böda/Högby/Kalmar AIK/Kalmar HC – Praktfull kärlek till föreningslivet.

Stefan ”Stiffe” Bengtsson och Anders Elofsson, Nickebo IK – Eldsjälarna om kärleken till laget som försvann.

Magnus Magni, Lindsdals IF – Eldsjälen Magni brinner för sitt Lindsdal.

Per Börjesson, Glömminge IF – Eldsjälen om kärleken till sitt Glömminge.

Joakim Lantz Ålder: 21. Bor: Färjestaden. Yrke: Fastighetsskötare på Mörbylånga Bostad. Moderklubb: Kalmar FF. Position: Mittback och materialförvaltare.

Relaterade artiklar

Sponsrat inlägg

Det svenska spelmonopolet

I Sverige har vi haft en unik situation vad gäller spel och vi står inför förändringar som kommer att rita om kartan på spelmarknaden helt. Den 1 januari 2019 rivs spelmonopolet upp och marknaden öppnas för privata aktörer som konkurrerar på lika villkor.