Laddar

Joanna steg fram när KHK tog viktig seger: ”Jävligt gutt att vinna”

Hon levererade när det behövdes som mest. "När man har flytet i spelet så rullar det på", säger mittnian Joanna Jonsson, som blev tungan på vågen när Kalmar HK besegrade Pandora med 27–26.

delningar

Kalmar HK har haft en halvtung inledning på division 2-spelet. Men möjligtvis såg vi kanske en förändring under lördagseftermiddagen då, KHK besegrade Ystadslaget Pandora i en högdramatisk match.

Trots att laget låg under med tre, fyra bollar en bit in i andra halvlek så visade laget moral och kunde vända på steken.

– Mentalt var det här en oerhört viktig seger. Vi har haft uppförsbacke i flera matcher, men i dag fick till det, säger KHK-tränaren Kent Stening och fortsätter:

– Vi stuvade om lite i försvars- och anfallsspelet och började så sakteliga hämta ikapp deras försprång. Dock har vi fortfarande lite problem att sätta våra chanser, men i dag fick med oss någon stolpe in. Vi ledde med två mål, men det svängde över till Pandoras fördel igen.

I slutskedet när matchen skulle avgöras så klev KHK:s klasspelare, Joanna Jonsson fram. Mittnian kvitterade både till 26–26 och gjorde även det avgörande 27–26-målet med mindre än 20 sekunder kvar att spela.

– Vi tog en timeout inför vårt sista anfall i matchen och pratade ihop oss, men anfallet blev inte riktigt som vi hade tänkt oss. Vi fick ett frikast och på den kunde jag sätta den i det bortre hörnet. Det var riktigt skönt att sätta det där målet, säger Jonsson.

Mittsexan Maja Jägerbrink offrade sig för laget och tog ett rött kort i slutsekunderna. KHK höll ut och vann.

– Jävligt gutt att vinna. Vi är en lagmaskin, som inte har fått ihop det än. Vi har inte riktigt haft den där sköna känslan i spelet i år. Den här segern behövde vi.

För egen del lossnade det ordentligt i dag med åtta mål? – När man har flytet i spelet så rullar det på. Det är en skön känsla, säger Jonsson.

Båda åttamålsskyttarna Olivia Johansson (vänsternia) och Joanna Jonsson fick beröm av tränaren Kent Stening efter matchen.

Handbollstvåan, dam

Kalmar HK–Pandora 27–26 (11–14)

Målen, KHK: Joanna Jonsson 8, Olivia Johansson 8, Hanna Thulin 5, Sarah Fransson 3, Maja Jägerbrink 2, Wilma Ludvigsson.

Sponsrat inlägg

Det svenska spelmonopolet

I Sverige har vi haft en unik situation vad gäller spel och vi står inför förändringar som kommer att rita om kartan på spelmarknaden helt. Den 1 januari 2019 rivs spelmonopolet upp och marknaden öppnas för privata aktörer som konkurrerar på lika villkor.