Laddar

KFF ska bryta trenden – Johansson får chansen från start

Flera förändringar i startelvan när Kalmar FF möter svenska mästarna Malmö FF. "Får jag starta är jag redo", säger 18-årige Calle Johansson.

delningar

Kalmar FF är inne i en spelmässigt mörk period där både spelare och tränaren Peter Swärdh har fått utstå massiv kritik efter de två senaste förlusterna – 1–3 hemma mot Jönköping Södra och 3–0 i Gävle senast mot nykomlingen Sirius.

– Det har varit tufft att stå bredvid. Jag har fått bidra på annat sätt och pushat på utanför planen och försökt bidra med energi de gångerna jag har kommit in, säger Calle Johansson.

På onsdagens matchförberedande träning spelade Johansson till vänster på mittfältet och ser ut att få chansen från start mot Malmö FF.

– Jag känner att får jag starta är jag redo för det och ska göra det så bra jag kan. Jag vill komma in med energi och våga vilja ha boll och göra mina saker jag är bra på, säger han och fortsätter:

– Jag spelade på kanten en del förra säsongen och det är en roll där man kommer in ganska mycket i banan. Jag trivs i den positionen.

Förutom att Johansson ser ut att ta hand om en kant tar Markus Thorbjörnsson över vänsterbackspositionen och Marko Biskupovic kliver in i mittförsvaret med Viktor Elm. Även brorsan David Elm ser ut att få chansen i anfallet.

Kalmar FF:s preliminära startelva (4-4-2):

Söderberg – Emin Nouri, Viktor Elm, Marko Biskupovic, Markus Thorbjörnsson – Tobias Eriksson, Melker Hallberg, Romario, Calle Johansson – Mahmoud Eid, David Elm.

Bänken: Lucas Hägg-Johansson, Stefan Larsson, Anton Maikkula, Adrian Edqvist, Filip Sachpekidis, Edvin Crona, Herman Hallberg.

Relaterade artiklar