Laddar

Johanssons fullträffar gav seger i interna poängligan

Lag från Västergötland väntar FBC Kalmarsund i play off. "Nu återstår det stora målet", säger Rebecka Johansson.

delningar

Den allsvenska epilogen var med FBC-ögon sett betydelselös – laget var redan klar tvåa i tabellen. Ändå gjorde FBC-spelarna vad som krävdes och vann komfortabelt med 8–3 över bottenlaget Pixbo Wallenstam.

– Vi får igång ett riktigt bra passningsspel i vår femma och i alla andra formationer också, säger tremålsskytten Rebecka Johansson. 

– Personligen kändes det bra. Skönt att komma igång med målproduktionen igen.

De tre fullträffarna innebär att Johansson vinner den interna poängligan i grundserien. På 22 spelade matcher har forwarden noterats för 20 mål och sex assist, vilket ger en nionde plats i den totala poängligan.

– Det har varit ett delmål i min egen satsning. Jag har alltid varit en spelare som gjort mycket mål och poäng. Men nu återstår det stora målet: att ta oss till SSL, säger Johansson.

I play off väntar nu IBK Lockerud Mariestad, vinnaren från allsvenskan västra. FBC Kalmarsund inleder på bortaplan kommande helg, därefter väntar hemmamatch mitt i veckan. En eventuell tredje, avgörande match spelas om två helger i Mariestad.

Vinnaren i play off 1 ställs sedan mot vinnaren i mötet mellan IBK Göteborg–Västerås IBS i ett nytt play off i bäst av tre matcher.

 

Relaterade artiklar