Laddar

Julia satsar på skönhetsbranschen: ”Har alltid gillat det kreativa”

Julia Billmark är bara 22 år gammal men kan inte se sig själv tröttna på sitt nya yrke i första taget.

delningar

Att starta eget företag är aldrig någonting som har skrämt Julia Billmark vars föräldrar, författarna Mats och Susan Billmark, är vana vid att driva sin egen verksamhet.

– Jag har alltid känt att jag ville ha eget då det verkat väldigt spännande och kul men sen visste jag inte vad det skulle vara. Jag har alltid gillat det kreativa och tyckte att det såg roligt ut när jag fick mina egna naglar fixade. Så varför skulle inte jag kunna göra det? Pappa tyckte att det var en jättebra idé berättar Julia.

Hon letade utbildningar som nagelterapeut och hittade en i Solna som passade henne. Där fick hon jobba med märket Light Elegance som är extra allergivänligt. Efter fyra veckor var hon färdigutbildad och tränar nu för fullt för att bli diplomerad.

– Jag har ett sluttest i början av maj som jag verkligen hoppas att jag klarar på första försöket. Man ska göra en klassisk frans manikyr på max två och en halv timma. När man börjar lära sig så tar det ungefär fem timmar så det är främst tiden som jag jobbar på att få ner men det har gått snabbare än vad jag hade trott.

 

Julia har flytta in hos Fransförlängning Kalmar Lash Academy och tar emot kunder under tiden som hon övar på sin låtsatshand, Arne.

– Anna som äger salongen såg på Facebook att jag utbildade mig inom det märket som hon försökt hitta en nagelterapeut inom. Jag hade en annan lokal på g men är jätteglad över att få vara här. Nu får man kolleger och gynnas såklart av den övriga verksamheten när det kommer till kunder. Det är jättekul att sitta här och jag trivs jättebra, säger Julia.

Hon är bara 22 år gammal men kan inte se sig själv tröttna på sitt nya yrke i första taget.

– Jag älskar det här med kundkontakten och sen kan man alltid utveckla sig inom skönhetsbranschen och ta det vidare. Efter några år kan man ju försöka sig på nya grejer men först ska jag komma igång med detta.

Vad är det som är så roligt med jobbet? – Man vet ju aldrig vadkunderna vill ha när de kommer förutom de gånger som de bokat frans manikyr. Man tröttnar inte då det finns så många olika saker att göra. Det kan vara svårt om man får helt fria tyglar av kunden, oftast har de en idé om vad de vill ha, men annars får man låta kreativiteten flöda.

Har du märkt av någon trend? – Nu när våren kommer är det många som vill ha fräscha och ljusa naglar. Det finns en teknik där naglarna påminner om en rosenkvartssten med rosa och marmor.

Du har själv väldigt långa naglar, hur klarar man ens av att göra saker med dem? – Det är en vanesak, man lär sig olika tekniker. Nu skulle det nästan kännas konstigare om jag hade korta naglar, Det är bara när jag städar som det kan bli lite fel, när jag torkar diskbänken så händer det att jag glömmer bort mig och kör in dem i kaklet, avslutar Julia.