Laddar

Jumbon väntar för IFK Kalmar: ”Vi måste driva upp tempot”

Jumbon Hovås Billdal IF väntar på bortaplan för IFK Kalmar. En uppgift som på förhand kan ses som enkel. Men Lovisa Johansson, målvakt i IFK Kalmar, tänker inte lämna något åt slumpen.

delningar

Under lördagen tar IFK Kalmar sig an nästa bortamatch i Elitettan. På schemat står match mot Hovås Billdal IF. Jumbon i tabellen som endast lyckats skrapa ihop fem poäng. Dock tänker Kalmar-tjejerna inte lämna något åt slumpen. Och det är inte tal om någon underskattning.

– Det finns alltid en risk i en sån här match. Men vi pratar alltid mycket om att ta varje match för sig. Alla är lika viktiga då det alltid är tre poäng som står på spel, säger Lovisa Johansson, målvakt i IFK Kalmar.

Hovås Billdal är ett lag som Kalmar mött många gånger tidigare. Dock har de ett nästintill nytt lag i år vilket gör de lite oberäkneliga.

– Vi vet ju att de spelar defensivt. Nästintill så att de går för 0-0 och att de sen hoppas på att kontra in ett mål. Så för oss blir det viktigt att driva upp tempot, säger Lovisa Johansson.

För att lyckas ta tre poäng krävs det att de kan ta sig igenom muren som Hovås Billdal med alla säkerhet kommer ställa upp, något laget tränat på i veckan.

Nyckeln för oss blir att hitta in i ytorna bakom deras backlinje. Så under veckan har vi tränat på olika lösningar för olika situationer i offensiven, säger Lovisa Johansson.

Relaterade artiklar