Laddar

Ung knivman slog till mot butik – polisen söker vittnen

(Uppdaterad 22.41) Ett stort polisarbete har pågått på platsen under söndagskvällen.

delningar

En yngre man jagas av polisen efter ett rånförsök mot en butik på Dörbyvägen i Smedby utanför Kalmar. Gärningsmannen var mörkklädd och beväpnad med en större kniv när han slog till mot butiken strax efter klockan 20 på söndagskvällen.

I nuläget är det oklart hur rånförsöket gick till.

– Det är initiala uppgifter som vi har och anmälan är inte färdigskriven än.  Exakt vad som hänt där är inte känt, men han har varit inne i butiken och hotat personalen och sedan lämnat springandes, säger Fredrik Bratt, presstalesperson på polisen, till 24Kalmar under kvällen.

Vet ni något om i vilken riktning gärningsmannen sprang?

– Ja, vi har lite spaningsuppgifter att gå på. Det pratas om att han sprang mot någon skola och några fotbollsplaner. Vittnen har varit på platsen och vi har fått bra information om var han kan ha tagit vägen.

Ingen person ska ha skadats fysiskt i samband med händelsen. Polisen har varit kvar på platsen under kvällen och ska bland annat ha undersökt om det går att komma över övervakningsbilder. Alla som kan ha uppgifter om händelsen uppmanas att kontakta polisen.

– Om någon har sett eller hört något så får man gärna höra av sig till polisen. Det är ju lite speciellt med en mörkklädd person som springer ut från en butik på det sättet.

Vid 22.30-tiden var ingen person frihetsberövad.

– Jag kan inte riktigt bekräfta om det är ett rån eller ett försök till rån, jag vet inte i nuläget om mannen fick med sig något från butiken, säger Fredrik Bratt.

Relaterade artiklar

Sponsrat inlägg

Det svenska spelmonopolet

I Sverige har vi haft en unik situation vad gäller spel och vi står inför förändringar som kommer att rita om kartan på spelmarknaden helt. Den 1 januari 2019 rivs spelmonopolet upp och marknaden öppnas för privata aktörer som konkurrerar på lika villkor.