Laddar

Stor brand hos bilhandlare – risk för explosion

Ett bilföretag i Kalmar började brinna på tisdagskvällen. Enligt polis och räddningstjänst är det stor explosionsrisk från gastuber i verkstadslokalen.

delningar

Klockan 20.38 på tisdagen larmades räddningstjänsten till Smålands motor på Engelska vägen med anledning av att det hade börjat brinna i lokalerna. Räddningstjänsten fick begära flera styrkor till platsen och även polis samt ambulans fick rycka ut till bilhandeln.

Branden startade på Smålands motor och enligt initiala uppgifter skulle även Carspect ha fått skador.

– Det är omfattande. Det är en totalbrand och stor explosionsrisk och vi spärrar av ett stort område, säger Stephan Söderholm vid polisens ledningscentral.

Explosionsrisken beror på att det finns gastuber inne verkstadslokalerna.

– Det är svårt för räddningstjänsten att komma åt branden på grund av explosionsrisken inne i byggnaden, säger Stephan Söderholm.

Man kan inte ta sig in i byggnaden?

– Nej inte i nuläget det är för farligt, säger Stephan Söderholm.

Polisen har spärrat av området. Stora delar av kvarteren runt den byggnad som brinner är avspärrade och det är därför svårt att ta sig fram i området under resten av kvällen och natten.

– Det är svårt att säga hur stort område men det är en hundratal meter runt byggnaden som spärras av, säger Stephan Söderholm.

Kalmar kommun kontaktas för att assistera i avspärrningsarbetet.

Relaterade artiklar