Laddar

Efter alla turer – här spelar IFK Kalmar 2018

Planerna presenterades på onsdagen.

delningar

Frågan om vilken arena som skulle bli IFK Kalmars hemmaborg under debutåret i allsvenskan har varit en lång följetång. På onsdagen presenterade föreningen och kommunen planerna inför den stundande säsongen. Det blev precis som väntat Gröndals IP som kommer bli hemmaarena för IFK under 2018.

– För IFK Kalmar här och nu passar Gröndal väldigt bra, konstaterar Nicklas Klope, ordförande i IFK Kalmar.

Föreningen har fått dispensen beviljad för att spela det första året i allsvenskan på Gröndal. Om laget hänger kvar i allsvenskan väntar förmodligen en flytt till Guldfågeln Arena.

Dispensen gäller bland annat planvärme och plantäckning.

– Sedan har Svenska Fotbollförbundet att krav på 800 sittplatser under tak. Att rusta upp Gröndal till en allsvensk arena hade kostat runt 15 miljoner kronor, säger Per-Ola Johansson, chef på idrottsenheten i Kalmar kommun.

Han pekar på att den enda investeringen kommunen behöver göra initialt är bättre arbetsförhållanden för tv-produktionsbolaget.

– Det är små justeringar och egentligen är det underhållskostnader som ändå hade behövts göras, säger Marianne Dahlberg (S), ordförande i kultur- och fritidsnämnden.

Att IFK Kalmar blir kvar ytterligare ett år på Gröndal innebär att kommunen får mer tid på sig att rusta upp Guldfågeln Arena inför en eventuell flytt för IFK.

– Det handlar om omklädningsrum, förråd, kiosker och sådana bitar, menar Dahlberg.

– I förhållande till hur mycket det hade kostat att uppgradera Gröndal till en allsvensk arena är det väldigt små investeringar vi behöver göra på Guldfågeln Arena, säger Per-Ola Johansson.

Nicklas Klope:

– Nu ska vi se till att etablera oss i allsvenskan, och sedan får vi se längre fram vad som händer. Men det känns ändå skönt att vi får det här första året på vår riktiga hemmaplan.

Relaterade artiklar