Laddar

FBC-damerna missar SSL – föll tungt i Göteborg

"Man känner sorg och tomhet, men även stolthet", säger FBC-tränaren efter uttåget från SSL-kvalet.

delningar

FBC Kalmarsund spelar kvar i allsvenskan nästa säsong. Det står klart efter söndagens tunga 7–4-förlust mot IBK Göteborg.

FBC höll dock jämna steg med Göteborg, precis som i de andra matcherna, långt in i den tredje perioden. Efter Stina Lindqvists kvitteringsmål till 3–3 sprang hemmalaget i från FBC. Inom loppet av fyra minuter satte Göteborg tre mål – och Kalmarsunds SSL-dröm gick i kras.

– Man känner sorg och tomhet, men även stolthet. Det var inte många som trodde på oss inför det här kvalet, men nu står vi här och var väldigt nära, säger FBC-tränaren Rasmus Bernhardsson.

Trots det tunga uttåget känner Bernhardsson stor framtidstro på sitt lag.

– Många av tjejerna är unga och vi har samlat på oss ovärderlig rutin i det här kvalet. När vi går ut ur det här kvalet är vi ett bättre lag än när vi klev in i det.

I Kalmarsunds femårsplan ska man först gå upp i SSL först nästa säsong.

– Men det hade ju inte gjort någonting om vi gjort det redan i år. Samtidigt får man se det som en läropeng och nästa år vet alla vad det handlar om och det känns ganska rimligt att ha målet att gå upp nästa säsong.

Bernhardssons kontrakt sträcker sig över ytterligare två säsonger. Nu börjar arbetet med att bygga nästa säsongs trupp.

– Vi har mycket ungt i laget och traditionellt sett brukar FBC inte ha många som lämnar för andra klubbar. Vissa sitter på utgående kontrakt, men nu får vi ta det lite lugnt och låta det här sjunka in, säger Bernhardsson och fortsätter:

– Jag är jäkligt stolt över hur tjejerna har tagit sig an den här uppgiften. Det bådar gott inför framtiden.

Relaterade artiklar

Sponsrat inlägg

Det svenska spelmonopolet

I Sverige har vi haft en unik situation vad gäller spel och vi står inför förändringar som kommer att rita om kartan på spelmarknaden helt. Den 1 januari 2019 rivs spelmonopolet upp och marknaden öppnas för privata aktörer som konkurrerar på lika villkor.