Laddar

FBC Kalmarsund till SSL efter rysare

William Larsson blev den stora hjälten när Kalmarsund tog det efterlängtade klivet till Superligan.

delningar

FBC hamnade snabbt i underläge i den tredje och avgörande kvalmatchen till SSL mot Salem. Därefter fick gästerna ständigt jaga i underläge. Med sex minuter kom kvitteringen till 3–3. Och det var varken någon av storstjärnorna Kim Nilsson eller Marcus Johanson som klev fram, utan östgöten William Larsson, som till en början var satt i tredjelinan.

Drygt sju minuter in i förlängningen var det samme Larsson som höll sig framme igen och svepte in 4–3 till Kalmarsund. Ett mål som betyder att laget spelar i Superligan nästa säsong.

– Det var de på läktarna som gjorde det här. Stödet vi haft är helt sjukt, säger William Larsson.

Berätta om målet? – ”Witte” (Johan Wittberg) och jag har spelat ihop i två år. Och vi har hela tiden sagt att om vi inte har någonting, så lägg mot bortre och aldrig riktigt gjort det. Den här gången kände jag på mig att den skulle komma där och ”Witte” la någon passning mellan benen. Jag fick öppet mål och bara skickade in den.

Därmed spelar FBC Kalmarsund i världens bästa innebandyliga nästa säsong.

– Det är det största som hänt mig och Kalmar för innebandyn efter Färjestaden. Så jävla skönt, säger Larsson.

Kim Nilsson kände stor lättnad efter återkomsten till SSL.

– Matcherna vi gått igenom den här säsongen och det kritiska läget med tränarbyten vi har gått igenom, det är helt fantastiskt. Vi har verkligen gjort det här som ett lag.

Till skillnad från förra avancemanget med moderklubben var lillebror Adam högst delaktig den här gången.

– Han sätter en sådan iskall straff och har gjort det på träningarna hela tiden. Varför ska jag då kliva fram? Det är helt fantastiskt och alla som rest hit och trycket som är i Kalmar. Jag är så jäkla lättad. Jätteskönt nu, men jobbigt i morgon bitti, säger Kim Nilson.

Relaterade artiklar