Laddar

BILDEXTRA: Här öppnar nya E22

(UPPDATERAD 11:14) Silverfärgad KLT-buss blev första fordon på nya Europavägen. "Den bästa känslan", säger Trafikverkets projektledare.

delningar

Vid klockan 10:30 på onsdagen plockade Trafikverket  bort avspärrningarna vid nya E22 och trafikplatsen Karlsro fick ta emot de första trafikanterna i sin nya skepnad.

Allra först ut var ett av Trafikverkets egna fordon samt en silverfärgad buss från KLT.

– Det är den bästa känslan, säger Johan Wolgast, projektledare på Trafikverket, när han från en bro vid Hossmo ser de första fordonen passera under honom.

Är det det här som är belöningen? – Ja, för alla. För alla som har jobbat här och alla som har stått i köer. Vi har fått väldigt mycket positiv respons från Kalmarborna, trots Karlsro-problematiken med alla köerna vid den den gamla cirkulationsplatsen och sedan nu när vi hållit på i två år till. Köerna kunde varit än värre men nu är det slut med det. Det är lite ovanligt med så mycket positivitet från tredje man, säger Wolgast.

Några minuter efter att trafiken vid Karlsro släppts på öppnades även riksväg 25 från Nybro upp. Sista färdväg att öppnas upp för trafik var nya E22 norrut.

Arbetet med nya E22 inleddes för drygt två år sedan och Initialt var planen att man skulle vara klara med vägen en bit in på 2018, men processen har gått betydligt snabbare än beräknat.

Trots att vägen nu är öppen för trafik så är den officiella invigningen den 12 december.

I somras fick 24Kalmar följa med på en provtur på delar av nya E22:an.

Relaterade artiklar