Laddar

IFK Berga i viltolycka: ”Värsta jag varit med om – chauffören en hjälte”

IFK Berga åkte på dubbla smällar i dag. Först 0-1 mot Rosengård. Sedan krockade spelarbussen med ett rådjur: "Ett under att vi höll oss på vägen. Det var en enorm smäll", säger Ola Petersson.

delningar

Visst 1–0-förlusten sved nere i Malmö. Men söndagen kunde ha slutat i en tragedi för IFK Berga. Stora hjälten blev busschauffören Lars Höglin från Löttorp:

– Vi körde på ett rådjur som sprang rakt in i framrutan när vi körde i 90 kilometer i timman. Det var glassplitter i hela bussen, en enorm smäll. Det värsta jag varit med om.

Några skador? – Inga personskador, tack vare en mycket skicklig chaufför som höll kvar bussen på vägen. Ett under att han lyckades med det. Han är dagens hjälte, säger IFK Berga-tränaren Ola Petersson – skakad av händelsen som inträffade utanför Bergkvara.

Matchen? Känns inte lika viktig efter en sådan här händelse, men IFK Berga stod för en klart godkänd insats i en helt jämn match men där topptippade hemmalaget Rosengård kunde ta hem med 1–0. Det sedan Emmanuel Ayaah Okine satte målet efter en hörna efter knappa kvarten. Berga hade två ypperliga lägen till kvittering i andra halvlek. Fredrick Roskvist hade en boll inne, men blev tveksamt bortdömd för offside, medan Johannes Lagesson satte en frispark i ribban i 70:e minuten. Hemmalaget hade också ett fint läge att sätta 2–0 – men brände sitt friläge. – Poängen går till Rosengård. Det är det som räknas, säger Ola Petersson.

Division 2:  Rosengård–IFK Berga 1–0. 1–0 (13) Emmanuel Ayaah Okine.

Relaterade artiklar