Laddar

IFK Kalmar klart för allsvenskt spel 2018

Trots hårt tryck utifrån var IFK Kalmar som hetast när det väl gällde. Från och med nästa år har Kalmar även ett allsvenskt lag på damsidan.

delningar

IFK Kalmar visste om förutsättningarna inför säsongsavslutningen mot tabellfyran Assi – minst en poäng och klubben skulle vara klart för spel i damallsvenskan 2018.

Och det började minst sagt bra för hemmalaget. Redan i den fjärde minuten revs Amanda Fredriksson ner av Assis målvakt. Straffen tog hon själv hand om och satte distinkt ledningsmålet för IFK.

Skyttedrottningen passade även på att sätta 2-0 efter fin framspelning av Emma Jones. Gästerna reducerade innan paus – men när Erin Gunther satte 3-1 i halvlekens sista spark, kändes allsvenskan närmare än någonsin.

– Vi får psykologiskt viktiga mål på dem och får utdelning på våra omställningar, vilket givetvis var väldigt skönt, säger Jonas Walfridsson, tränare i IFK Kalmar.

Valerie Carlsson satte 4-1 direkt i andra – och då hade nog de flesta på Gröndal riktat in sig på allsvenskt spel 2018 för IFK Kalmar.

Då slog gästerna från Norrland till med dubbla reduceringsmål med knappa 20 minuter kvar att spela.

– Det kändes lite onödigt och straffen tycker jag är felaktigt dömd. Men vi tog oss samman och redde ut det, säger lagkaptenen Elsa Karlsson, som påpassligt satte spiken i kistan, efter hörna.

– Jag har under många års tid sagt att jag ska spara mina mål – och det kändes ganska lägligt att spara det till ett sådant här, säger hon efter slutsignalen.

Amanda Fredriksson fullbordade sitt hattrick och IFK Kalmar vann till slut med hela 6-3 – och spelar i allsvenskan nästa säsong.

– Det känns helt overkligt. Fantastiskt och kul – nu blir det fest. En bra söndag, helt enkelt, säger Elsa Karlsson.

Tränare Walfridsson:

– Nu blir det nog en spännande kväll med många intressanta situationer.

Beskriv känslan inom dig? – Det är en sådan enorm glädje så klart. Vi har gjort en väldigt bra säsong om man bortser från vår dåliga september, som inte alls var bra. Det hade känts tråkigt att lägga allt på en dålig månad. Jag tycker vi visar styrka och går ut om sätter avtryck direkt här i dag. Jag är så otroligt stolt över tjejerna och hela ledarteamet.

Relaterade artiklar

Sponsrat inlägg

Det svenska spelmonopolet

I Sverige har vi haft en unik situation vad gäller spel och vi står inför förändringar som kommer att rita om kartan på spelmarknaden helt. Den 1 januari 2019 rivs spelmonopolet upp och marknaden öppnas för privata aktörer som konkurrerar på lika villkor.