Laddar

EXTRA: Köttvara återkallas – risk för salmonella

Omfattande återkallelse av köttprodukter från butiksjätte.

delningar

Netto återkallar blandfärs på grund av risk för salmonella. Senast igår återkallade butiken nötgrytbitar på grund av salmonellaförekomst. Nötgrytbitarna var av varumärket Köttmästaren. Nu utökas varningen till att gälla även blandfärs av samma märke.

Blandfärsen är förpackad i två storlekar om cirka 500 samt 860 gram och har produktionsdag 2018-03-21 samt 2018-03-22. Blandfärsen är märkt med ursprungsland Holland.

Nötgrytbitarna är i förpackningar om cirka 500 gram och har produktionsdag 2018-03-29. Även dessa är märkta med ursprungsland Holland.

”Netto beklagar det inträffade”, skriver butiken i ett pressmeddelande.

Salmonellabakterier dör vid upphettning till minst 70 grader. Netto uppmanar kunder att kontakta Nettos kundtjänst vid frågor om köttet. Kunder som har produkten hemma kan lämna tillbaka den på närmaste Netto-butik.

 

Relaterade artiklar

Sponsrat inlägg

Det svenska spelmonopolet

I Sverige har vi haft en unik situation vad gäller spel och vi står inför förändringar som kommer att rita om kartan på spelmarknaden helt. Den 1 januari 2019 rivs spelmonopolet upp och marknaden öppnas för privata aktörer som konkurrerar på lika villkor.