Laddar

Brand i butiksbyggnad sprider sig: ”Arbetet kommer pågå i timmar”

(Uppdaterad 22:42) Branden ska ha spridit sig enligt polis.

delningar

Klockan 20.12 på fredagskvällen fick SOS Alarm in ett larm om att det skulle brinna i Mekonomens lokaler på Tyska Vägen i Kalmar. Vid 22.30-tiden pågår arbetet fortfarande för fullt på platsen.

– Vi är fortfarande där och jobbar. Det är många enheter på plats och arbetar med branden så vad jag kan se är det ett omfattande arbete, säger Anna Göransson, presstalesperson vid polisens ledningscentral.

Brandens omfattning är fortfarande oklar, men enligt ett vittne på plats ska det inte synas några flammor men ryka från taket. Polisen uppger att det eventuellt kan det finnas gastuber i byggnaden och område är avspärrat av polis.

– Jag vet inte exakt hur det ser ut, men jag kan tänka mig att arbetet kommer pågå i flera timmar. Det lät inte som att räddningstjänsten kan lämna i första taget, säger Anna Göransson.

Två bilar ska ha funnits i lokalen och tagit eld under branden.

– Branden ska ha spridit sig, så vi är på plats och biträder räddningstjänsten i nuläget.

Vet ni vad som startat branden? – Vi vet inget om hur branden börjat, utan det får en teknisk undersökning visa som jag kan tänka mig att det blir i det här fallet, säger Anna Göransson.

Relaterade artiklar