Laddar

Rockband skapar unik festival i slottsruinen

"Det är alla bands dröm att få göra något sånt här," säger bandets sångare.

delningar

Ett av Sveriges största rockband, In Flames, introducerar en helt ny och egen sommarfestival i Borgholms Slottsruin. Festivalen kommer att heta Borgholm Brinner och äger rum den 27-28 juli.

Jag tror att det är alla bands dröm att få göra något sånt här en vacker dag – åtminstone för oss, som länge har tänkt på detta och nu känns det rätt att göra det. Oavsett om man får tillfälle att starta en egen festival eller inte, så är det en obeskrivlig känsla att ha skapat en fan community genom sin musik, säger In Flames sångare Anders Fridén i ett pressmeddelande.

In Flames kommer att avsluta båda kvällarna med två exklusiva och var för sig unika konserter tillsammans med cirka fem band per kväll. De övriga akterna kommer att presenteras inom kort.

– Ännu galnare är det att kunna samla den communityn på en fysisk plats – där vi kan spela och njuta av musik tillsammans, dricka tillsammans, osv. Och på ett slott av alla ställen! Det är en annan sak. Det hade inte varit en IN FLAMES-festival om det skulle vara på en åker nånstans. Det måste vara speciellt så att våra fans kan få den ultimata upplevelsen, så att vi kan ge något tillbaka efter att ha varit så fantastiska mot oss i 20 år – med en helg de sent kommer att glömma. Vi kommer också handplocka de bästa banden – och även om vi inte kan säga vilka som ska spela än, så kan vi lova att ingen blir besviken, säger Fridén.

Biljetter till festivalen släpps den 10 januari klockan 10.00.