Laddar

Smålands motor nerbrunnet till grunden

Brandförloppet var blixtsnabbt och räddningstjänsten chanslösa: "Det gick så makalöst fort", säger Tomas Lindström vid räddningstjänsten.

delningar

Larmet kom in till SOS Alarm vid 20:38 på tisdagskvällen. Tidigt på onsdagsmorgonen låg Smålands motor i ruiner. Branden spred sig extremt fort och räddningstjänsten lyckades inte avgränsa den.

– Vi har bevakat området på behörigt avstånd eftersom det har varit en stor explosionsrisk med alla gasflaskor i byggnaden. Ganska snabbt fick vi en totalskada på Smålands motor. Det gick så makalöst fort, konstaterar Tomas Lindström vid räddningstjänsten på onsdagsmorgonen.

I samband med branden spärrades ett stort område vid Engelska vägen av på grund av risken för explosion och den giftiga röken. Dessutom gick ett meddelande till allmänheten ut om att stänga fönster och ventilation.

Vid sextiden på onsdagsmorgonen eldhärjades fortfarande en yta av det lilla som fanns kvar av Smålands motor och risken för explosion var fortfarande stor.

– Det är ett lager med spillolja som brinner och vi bevakar det bara just nu, säger Lindström.

Även Carspects lokaler skadades vid branden.

– Deras lokaler har värmepåverkats svårt och blivit rökskadade. Förmodligen är det stora skador även där, trots att branden inte tog sig fullt ut i lokalerna, säger Lindström.

Vad som orsakat branden är i nuläget oklart.

– Det får polisens tekniker göra en utredning om när det svalnat och de kan gå in där, säger Lindström.

Räddningstjänsten räknar med att vara kvar på platsen under dagen.

Relaterade artiklar

Sponsrat inlägg

Det svenska spelmonopolet

I Sverige har vi haft en unik situation vad gäller spel och vi står inför förändringar som kommer att rita om kartan på spelmarknaden helt. Den 1 januari 2019 rivs spelmonopolet upp och marknaden öppnas för privata aktörer som konkurrerar på lika villkor.