Laddar

Väpnat rån mot butik i centrala Kalmar

Förövaren ska ha varit maskerad och beväpnad med ett pistolliknande föremål.

delningar

Strax innan halv nio på torsdagskvällen utsattes butiken Mikrolivs på Malmen i Kalmar för ett väpnat rån. Enligt uppgifter från polisen var det en ensam förövare som under hot tvingade till sig en summa kontanter av butikspersonalen.

Ingen person ska ha kommit till fysisk skada i samband med rånet.

– Den här mannen var maskerad vid brottet och vi har en del vittnen. Hur många vet jag inte i nuläget, säger Rickard Lundqvist vid polisens ledningscentral.

Vid 21-tiden arbetade polisen med att söka efter förövaren som lämnade butiken till fots. Hundpatrull var inkopplade och parallellt med det genomfördes förhör med såväl butikspersonal som vittnen.

Vid 23-tiden hade ingen gärningsman gripits och polisen hade lämnat platsen.

– Nu tar arbetet med inre spaning vid där vi tittar på likheter med tidigare händelser för att kunna lokalisera gärningsmannen, säger Rickard Lundqvist.

Har ni något signalement på mannen? – Ja, det har vi, men det är ingenting vi kan dela med oss av för tillfället. Vi har en ungefärlig ålder på gärningsmannen.

Relaterade artiklar

Sponsrat inlägg

Det svenska spelmonopolet

I Sverige har vi haft en unik situation vad gäller spel och vi står inför förändringar som kommer att rita om kartan på spelmarknaden helt. Den 1 januari 2019 rivs spelmonopolet upp och marknaden öppnas för privata aktörer som konkurrerar på lika villkor.