Laddar

Kaffeprofilen testar nytt koncept på Kvarnholmen

"Den mesta glassen som finns i dag får mig att se rött", säger Sebastian Balck.

delningar

Nu står det klart vad om händer med lokalerna som kaféet lämnar. Under sommarmånaderna juni, juli och augusti kommer där Glassbaren att hålla öppet.

– Vi ville fortsätta förvalta den fina lokalen på något sätt, och då tänkte vi att Kalmar inte har något riktigt bra glasställe. Visst, Johannas choklad finns, men de producerar inte så stora volymer, säger initiativtagaren Sebastian Balck.

Glassen som kommer att serveras är av den mer kvalitativa sorten och görs av företaget Lejonet & Björnen i Göteborg.

– Den mesta glassen som finns i dag får mig att se rött, den innehåller så mycket e-ämnen och annan skit. Men så hittade vi Lejonet & Björnen, förklarar Balck och utvecklar:

– Vi vill inte ha ämnen och tillsatser. Less is more. Jag tar hellre en vaniljglass som är supergod än en glass med 14 soters kakor i som lyser i grönt och blått.

Göteborgs-företaget utgår från smör i stället för grädde när de tillverkar sin glass.

– Att de utgår från smör ger en annorlunda feeling. Jag gillar gräddglass jättemycket men det är kul med andra alternativ. Vi kommer även att ha sorbet och vegansk glass, säger Balck.

Tanken är att pop up-glassbaren ska öppna den 1 juni. Innan dess ska inredningen i kaféet få en ny touch och fyra-fem personer ska anställas.

– Vi försöker få ihop ett skönt gäng som kan jobba med det här i sommar. Jag kommer mer vara ett vakande öga och se till att kvaliteten och servicen bibehålls, säger Balck och liknar sommaren vid ett test inför framtiden.

Faller experimentet väl ut har Lejonet & Björnen visat intresse för att öppna en konceptbutik i lokalen.

– Ett av mina framtida mål är att få till glass med olika kaffesmaker, men vi får börja med den här sommaren och se hur väl allt faller ut, avslutar Balck.