Kagg gör sig redo för fajt: "Man blir som en familj"

"Riktigt härligt att komma igång igen"

delningar

Det är knappt två månader kvar tills årets rugbymatch går av stapeln. Lars Kaggskolans lag låg under lördagen i hårdträning i Kalmar Sportcenter. Lagen är inne på sin andra träningsvecka och lagen är redan uttagna.

– Det var ganska många som sökte, det går inte så många tjejer på Kagg så vi är glada för alla som kom och det var en del som vi fick sålla bort dessutom, så intresset var positivt, säger tränaren för Lars Kaggs tjejer Elna Persson.

Fram tills den 29:e november när matchen kommer att spelas så är det hårdträning som gäller för Kaggs tjejer. Och känslan är bra, menar coach Persson.

– Vi kommer att träna fem gånger i veckan som uppläget är nu och vi kommer att köra stenhårt. Vi började med det förra veckan och vi har kört fem träningar denna veckan. Det känns bra, vi får se den 29:e vem som är bäst, men vi tränar på och kör vår grej, säger Persson.

Hur tror du det slutar?

– Det avgörs på planen och det kan vi inte säga nu men, vi har vårt lag och Stagg/Jenny tar ut sitt lag nu under helgen, så vi får se. Vi har ingen aning om vad motståndet är och de har ingen aning om vad deras motstånd är.

Efter tjejernas träning vad det dags för killarna att äntra sporthallens D-hall. Killtruppen är även den uttagen och att rugbyn betyder mycket, det är det ingen tvivel om.

– Alltså, känslan är alltid lika otroligt. Ända sedan mitt första år jag spelade så har det betytt väldigt mycket för mig och varit en stor del av mitt liv och det ska bli riktigt härligt att komma igång igen. Det har gått ni månader utan rugby så man har längtat och tänkt på det. Men det är riktigt underbart, säger Calvin Silverstrand, tränare för Kaggs killar.

Hur kommer ni ladda upp inför matchen?

– Det är mycket träning. Viktigt att tänka på kost och sömn väldigt mycket. Det är många saker som spelar roll för att man verkligen ska vara uppladdad när det gäller.

Rugbyn betyder inte bara mycket för eleverna som deltar, utan för skolorna och alla runtomkring.

– För skolorna är det väldigt bra publicitet och det blir bara större och större. Jag tror att det är viktigt att rugbyn fortfarande lever kvar. För eleverna blir det en gemenskap som ingen annan har, man blir som en familj, säger Silverstrand.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar