Kaggs dansgrupp gör sig redo för skolrugbyn: "Många som vill engagera sig"

"Man får engagera sig utan behöva ta alla skador och allt det hårda", säger ordförande i Kagg Cheer.

delningar

Elever från Lars Kaggskolan hade under torsdagskvällen sitt andra träningspass för dansgruppen "Kagg Cheer". Och för de runt 50 sökande ligger fokuset just nu på att lära sig dansens koreografi innan det är det dags för uttagning i tisdag nästa vecka.

Då kommer nämligen eleverna att få dansa för sin plats i truppen till den prestigefyllda skolrugbyn mellan gymnasieskolorna LarsKagg, Stagnelius och Jenny Nyström. Och enligt ordförande och vice ordförande i Kagg Cheer har man inget begränsat antal platser till truppen, men det brukar vara runt 20-30 personer som tas ut.

– Jag letar främst efter en person som har koordinationsförmåga. För man ser ganska lätt om någon har taktkänsla och kan röra ben och armar samtidigt till musiken, säger Jenny Thorell Paulsson, ordförande i Kagg Cheer.

– Folk med attityd och som verkligen vågar ta ut dansrörelserna är även väldigt viktigt, säger Tilda Gidemark, vice ordförande i Kagg Cheer

Efter att truppen tagits ut i nästa vecka kommer det vara två och en halv månad av stenhård träning, fyra gånger i veckan innan den stora matchen går av stapeln.

– Det är väldigt många som vill engagera sig i rugbyn och alla kanske inte vågar vara med i själva rugbyn. Men då är Cheer fantastiskt för att man får engagera sig utan behöva ta alla skador och allt det hårda, säger Jenny.

– Och vill man få en rolig upplevelse, träffa massor av nya människor och ta del av gemenskap ska man söka till Cheer. För man lär känna varandra väldigt bra eftersom man träffas så intensivt under den här tiden, säger Tilda.

När 24Kalmar tittade förbi Lilla hallen på Friskis och Svettis höll man på att värma upp inför träningspasset. Och kort därpå var dansen sedan i full gång.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar