Laddar

Kalmar AIK plockar in stjärnan: ”Vi ska vinna hela skiten”

Kalmar AIK har fullt fokus på inomhussäsongen och har fått in två starka tillskott till Annandagscupen. "Glömminge ska ner från tronen", säger Johan Steglander.

delningar

Under annandagen spelar Audi Cup som arrangeras av IFK Kalmar. En anrik turnering som får Kalmar Sportcenter att fyllas av fotbollsintresserade Kalmarprofiler. Lindsdals IF får ses som favorit tillsammans med inomhuskungarna från Öland, Glömminge IF. Men där bakom sticker Kalmars mest anrika klubb utan hakan.

Vi ska vinna hela skiten. Vi tränade under torsdagen och försökte hitta system i spelet som funkar inomhus. Vi går in för det här – det är viktigt, säger Johan Steglander, tränare Kalmar AIK. 

Inför turneringen har han lyckats få in två inomhusexperter: Peiman och Karvan Eliassi. 

Jag frågar Peiman inför varje år och han var sugen. Karvan hörde av sig själv. Han älskar inomhusfotboll och när hans lag Älmeboda/Linneryd inte spelar så ville han lira med oss. Det är klart att man inte tackar nej till det, säger Stegen.

Att nytillskotten ger Kalmar AIK en extra dimension är det ingen som ifrågasätter. Peiman är en målskytt av rang och Karvans teknik är det ingen som leker med. Att laget nu går för cupsegern är det inget som Steglander hymlar om. 

Glömminge är ju favoriter som alltid men det är dags att ta ner dem från tronen nu. Vi är med för att vinna hela skiten – så är det bara. 

Relaterade artiklar