Laddar

Kalmar blir värd för stor journalistkonferens ”Superhäftigt”

På lördagen kom beskedet att populära konferensen Gräv19 kommer att hållas i Kalmar.

delningar

Grävseminariet som arrangeras av Föreningen Grävande Journalister är Sveriges största konferens för journalister. Under seminariet samlas de bästa journalisterna från Sverige, men även andra länder. Årets konferens, Gräv18, hölls i Helsingborg och nu står det klart att Gräv19 kommer att hållas i Kalmar och arrangeras av Barometern-OT och P4 Kalmar tillsammans med Fojo.

– Detta är Sveriges största journalistkonferens och det är stort, viktigt och superhäftigt att det kommer att ta plats i lilla Kalmar, säger Kersti Forsberg som är verksamhetschef på Fojo och som även kan bli grävgeneral och alltså leda konferensen.

Gräv18 avslutades i helgen och förutom ett femtiotal föreläsningar delades det eftertraktade journalistpriset Guldspaden ut. Nu kommer planeringen inför Gräv19 snart att dras igång, men än är det ganska tidigt. Kersti Forsberg berättar att man först och främst kommer att börja kolla över logistiken och hitta lokaler.

– Konferensen innebär utbyte av kunskap journalister emellan för att man ska bli boostad och stärkt i sin yrkesroll, avslutar hon.