Kalmar Dancing Days fick Larmtorget att koka: "Bra kombo"

Elitdansare och nybörjare svängde loss.

delningar

Bugg, Fox och Boogie Woogie, allt till livemusik. Evenemanget Kalmar Dancing Days lockade sammanlagt hundratals personer till Larmtorget på lördagen.

– Jag hade tänkt dansa bugg här ikväll. Det är inte ofta som elit och nybörjare blandas i dans så det här initiativet är jättebra, det blir en bra kombo. Att det är gratis gör ju kanske också att det kommer fler, det är ju inte så billigt att gå ut och dansa, säger Johanna Slättman som stod och laddade några minuter innan klockan slog sex, då scenen skulle öppnas.

Under dagen hölls den nationella tävlingen Dansslaget, där elitdansare från hela landet visade upp sina skills i de olika dansstilarna. Klockan 17.00 startade vinnaruppvisningarna i de samtliga klasserna: vuxen, senior och junior. Vinnare i bugg, klassen 35+ C, var paret Fredrik Karlsson och Erika Nyiri från Linköping.

– Det känns jättekul att ha vunnit och över lag tycker jag att detta är ett bra event för det är så uppstyrt och välplanerat, menar Erika Nyiri.

Danspartnern Fredrik Karlsson håller med. Paret berättar att det viktigaste att tänka på när man dansar är att ha kul, sedan är det även bra om man kan följa musiken någorlunda.

Bandet Titanix hade hand om musiken under kvällen och över torget hördes bland annat gamla pärlor i högt tempo. Arrangörerna Destination Kalmar, Föreningen Spinnrockarna och Kultur- och fritidsförvaltningen vid Kalmar kommun har fått mersmak och det avslöjades att evenemanget kommer att hållas även nästa år.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar