Laddar

Kalmar-dj flyttar till Los Angeles: ”USA är stort”

Efter att ha skickat in två låtar hörde skolan i Hollywood av sig.

delningar

Kalmarbon Jusuf Mahmud, tidigare en av medlemmarna i House-duon JupTrick, lämnar hemstaden och flyttar till Los Angeles, Kalifornien. 19-åringen har kommit in på skolan Musicians Institute i Hollywood.

– Jag har blivit antagen på linjen DJ Performance and Production. Det är en sex månader lång utbildning. Fokus ligger på att lära sig mixa och mastra, säger Mahmud.

Efter att ha skickat in en lista över tidigare erfarenheter och två egenproducerade låtar meddelade skolan att han var antagen. Den 9 oktober startar utbildningen.

– Jag blev mest paff när de hörde av sig. USA är stort! Jag är lite nervös men det ska bli intressant, säger Mahmud och fortsätter:

– Jag åker dit för att lära känna andra dj:s och promotors. I framtiden vill jag kunna livnära mig på musiken. Jag har redan spelat i Sverige, Danmark, Tjeckien, Turkiet och Frankrike – nu känner jag att det är dags att börja springa i stället för att jogga.

I L.A. kommer Mahmud bo tillsammans med två andra svenskar som också går på skolan.

– Det finns folk här hemma som är jätteduktiga på att marknadsföra sig själva men jag tycker det är mycket roligare att ta sig till USA och testa sina gränser. Jag känner inte en människa där och det ska bli intressant att se hur långt jag kan ta mig.

När Jusuf Mahmud gör musik kallar han sig för Carnivore. I Spotify-spelaren nedanför kan du lyssna på låten Nah av Lucas Andero & Adil Pinar, Carnivore.