Laddar

Kalmar Energi varnar för bedragare

En man med ett nyckelband från Kalmar Energi ville ta sig in i en bostad i Norrliden men ägaren fattade oråd.

delningar

Under tisdagen blev Kalmar Energi kontaktad av en kund som fattat misstankar efter att en man som påstått sig vara anställd hos Kalmar Energi ville komma in i dennes bostad i Norrliden.

Mannen, som var i 25-årsåldern, ska ha haft ett nyckelband från Kalmar Energi på sig med ett slags ID-kort. Han hade för övrigt inga kläder som tydde på att han var från företaget.

– Vi misstänker att det är fråga om ett bedrägeri. Vi har inte den typen av identifikation och vi gör inga oanmälda hembesök av den karaktären, säger Staffan Larsson, marknadschef på Kalmar Energi i ett pressmeddelande.

Kalmar Energi vill nu varna allmänheten till försiktighet. Släpp inte in personer som säger sig att vara från Kalmar Energi utan att säkerställa giltig företagslegitimation. Är någon skulle bli osäker så ombeds de kontakta Kalmar Energi.

Under tisdagsförmiddagen försökte några gärningsmän att ta sig in i lägenheter på Sjöbrings väg och Kungsgårdsvägen genom att först ringa de boende där och sedan knacka på. Det är oklart om händelserna har något samband med varandra.

Även polisen gått ut med en varning och vill att äldre personer är ”uppmärksamma på om någon obekant kontaktar dem eller vill komma in i deras bostäder”.

Relaterade artiklar