Kalmar FF tappade sen ledning: "Just nu är det jättejobbigt"

Piotr Johansson i duell med Simon Strand. Foto: Suvad Mrkonjic - Foto: Bildbyrån

Lugn första halvlek. Kaosartad andra halvlek. "Det var jättedålig stämning. Det var nästan så att man skulle kunna bli av med ett ben".

delningar

Kalmar FF såg ut att gå mot tre poäng när Piotr Johanssons inspel gått via Gustav Henrikssons ben in bakom IF Elfsborgs målvakt Ellegaard i den 79:e minuten. Men bara tre minuter senare hade bortalaget kvitterat på Guldfågeln Arena efter att Simon Strand tryckt in 1-1 bakom Lucas Hägg-Johansson. Ett resultat som stod sig matchen ut och Kalmar FF kryssade – för sjätte gången på elva försök.

– Det är inte vår bästa match kanske, men tillräckligt bra för att vinna. Jag tycker att vi har koll på deras omställningar i hela matchen. Vi skapade kanske inte de hetaste målchanserna, men har ändå några stycken och när vi gör mål ska vi egentligen bara stänga matchen, säger Piotr Johansson som var siste KFF-spelare på bollen vid ledningsmålet.

Ni tappar återigen ledning i slutet till kryss, hur jobbigt är det?

– Just nu är det jättejättejobbigt. Det är många matcher där vi har spelt jäkligt bra fotboll. Den enda matchen där vi kanske inte har förtjänat mer var kanske senast mot Malmö FF, men annars tycker jag att vi har fört matcherna och varit det bättre laget, säger Piotr Johansson och fortsätter.

– Det är svårt att säga vad det beror på. Idag är det en frispark, som jag inte tycker är frispark, och vi har flera lägen att rensa undan bollen, men sen sitter den i mål. Jag vet inte om det är så mycket vi kan göra än att vara ännu mer på hugget sista tio – så får det kosta en framtand.

Efter en lugn och stillsam första halvlek, blev det helt omvänt i den andra. Den andra halvleken kantades av frisparkar, fula dueller, tjafs och gula kort.

– Det var jättedålig stämning. Det var nästan så att man skulle kunna bli av med ett ben. Det var dåligt av ddomaren att det blev så stor skaderisk. Framförallt i den andra när tacklingar flög till höger och vänster.

Ja, vad säger du om domarinsatsen?

– Jag har inte så mycket att säga, som jag sa, det var en stor skaderisk och det är aldrig bra.

FAKTA

KALMAR FF – IF ELFSBORG: 1-1 (0-0)

Målskytt, Kalmar FF: Självmål

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar