Laddar

Provtränade med Tottenham i oktober – besöker nu KFF

Fyra spelare från västkusten provtränar med Kalmar FF. "Vi söker alltid nya talanger ", säger KFF:s utvecklingschef.

delningar

Under måndagen anlände Sead Corovic (född -03), Aksel Ayan (född -02), Isak Jansson (född -02) och Olle Johansson (född -02) till Kalmar.

– De är duktiga fotbollsspelare som vi tittar på. Vi söker alltid nya talanger och försöker bredda vårt upptagningsområde, säger Jens Nilsson, utvecklingschef i Kalmar FF.

Innermittfältaren Corovic och mittbacken Ayan representerar just nu Angered MBIK från Göteborg. Innermittfältaren Jansson och vänsterflank-spelaren Johansson spelar i Skene IF.

Isak Jansson var under hösten i England där han provtränade med Premier League-laget Tottenham Hotspurs akademi, uppger Borås Tidning. I januari besökte han även IFK Göteborgs organisation, enligt GT.

– Vi försöker vara ett alternativ för spelare som inte redan är upptagna av elitklubbarna, säger Nilsson.

Under måndagen och tisdagen hann spelarna med tre träningspass med Kalmar FF:s U19-, U17- och akademilag. Till hösten börjar tre av talangerna på gymnasiet och Nilsson hoppas att Kalmar då är ett av alternativen.

– Det är så det funkar, vi visar upp vad vi har att erbjuda. I den här åldern handlar det inte om några regelrätta övergångar, avslutar Nilsson.

 

Relaterade artiklar