Kalmar FF till final i Ligacupen – mål efter 15 sekunder

För bara ett par vekor sedan debuterade han i A-laget. Under lördagen tog Carl Gustafsson U19 till final i Ligacupen. Foto: Kalmar FF

Hela sju mål blev det i semifinalen mellan Kalmar FF och Hammarby IF.

delningar

Kalmar FF U19 spelade under lördagen semifinal i Ligacupen mot Hammarby IF. Redan efter 15 sekunder gav Edvin Crona Kalmar ledningen och efter nio minuter en 2-0-ledning efter att Benjamin Hajdari utökat ledningen.

Hammarby kom dock komma tillbaka. Trots att Kalmar tog hand om spelet så gjorde Hammarby tre raka mål och när halva matchen var spelad hade Stockholmslaget en 3-2-ledning.

Även i den andra halvleken var Edvin Crona framme direkt och gav Kalmar en kvittering. Efter en timmes spel hade Kalmar också vänt och var därmed åter i ledning. Detta efter ett riktigt drömmål av Carl Gustafsson. Gustafsson testade utifrån, ett stenhårt skott som letade sig upp i nättaket och betydde 4-3.

– Jag hade ett läge tidigare och då valde jag att passa istället. Nu tänkte jag att jag testar istället och det gick ju bra. Jag kände direkt att den skulle in, säger Carl Gustafsson till föreningens hemsida.

I matchens slutskede var Hammarby väldigt nära en kvittering, men Malte Persson hann precis upp bollen och kunde rensa undan på mållinjen. Segern innebär att Kalmar nu är klara för final mot AIK. En final som spelas redan imorgon, söndag.

– Det var en rolig match att spela med mycket chanser för båda lagen. Vi hade nog några fler lägen och gjorde en bra andra halvlek. Jag vet inte så mycket om AIK, men vi har ett jävla bra lag och det visade vi i dag. Vi har absolut bra chans att vinna, säger Carl Gustafsson.

Jörgen Petersson, tränare för U19-laget, var nöjd med hur hans lag presterade i Göteborg.

- Vi var fast beslutna i paus om att ge allt för att vända och komma tillbaka när vi var i underläge i matchen. Då går vi ut och tar tag i spelet omgående. Crona kvitterar då till 3-3 och Carl Gustafsson bombar sedan in 4-3 från ca 25 meter. Vi har därefter flera chanser att punktera matchen men den lever ända till slutet. En mycket bra, fartfylld och välspelad U19-match där vi är något skickligare än motståndet, säger Jörgen Petersson. 

FAKTA

Hammarby IF – Kalmar FF 3-4 (3-2)

Mål, Kalmar: Edvin Crona 2, Benjamin Hajdari, Carl Gustafsson

Startelva: David Ahlberg, Malte Persson, Hampus Svensson, Albin Olsson, Johan Arvidsson, Victor Backman, Ossian Hallberg, Carl Gustafsson, Noah Ekberg, Edvin Crona, Benjamin Hajdari

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.