Laddar

Kalmar FF:s poängräddare: ”Jätteskönt”

Han kom in med dryga kvarten kvar. Mer tid behövde han inte för att bli målskytt för första gången i Kalmar-tröjan. "Jätteskönt".

delningar

Det började trevande på Borås Arena där båda lagen inledde slarvigt med dåligt passningsspel och tempofattig fotboll.

Efterhand tog gästande Kalmar FF över kommandot och borde i ärlighetens namn skapat bättre avslut på sina många, fina anfall. Istället kom kallduschen i den 14:e minuten när Lucas Hägg Johansson och Mikael Dyrestam brast i kommunikationen. Viktor Prodell tryckte därefter in ledningsmålet för Elfsborg.

– Jag tror han (Hägg Johansson) halkar lite i situationen också. Det var väldigt olyckligt, säger Mikael Dyrestam i Cmores sändning.

Men KFF kämpade sig tillbaka – två gånger om. Först på straff i den andra halvleken genom Romario – och när man åkte på en ny smäll i 87:e – där Per Frick bröstade in 2–1 – klev han fram. Sommarvärvningen Philip Hellquist nickade på ett spektakulärt sätt in kvitteringen i den 90:e minuten.

– Det var så klart jätteskönt. Jag tycker vi var värda mer, men det var skönt att vi fick in en kvittering i slutet i alla fall, säger han till Cmore.

Inlägget slogs av Jonathan Ring.

– Det kändes som att den kom lite bakom mig, så jag fick stanna upp och nästan snurra runt i luften. Men det blev ju bra så.

Målet var Hellquists första i Kalmar FF-tröjan.

– Det är jätteskönt att få komma in och göra mål. Det vill man alltid som forward. Nu vill jag visa upp mig när jag varit ute i Österrike. Själv tycker jag att jag har utvecklats mycket där nere. Klart att man vill bidra på något sätt, säger Kalmar FF:s poängräddare till Cmore.

IF Elfsborg – Kalmar FF 2–2 (1–0)

Målen: 1–0, Viktor Prodell, 1–1 Romario, 2–1 Per Frick, 2–2 Philip Hellquist. Publik: 5 466, Borås Arena.