Kalmar gör sig redo för galen shoppingdag

Foto: Arkiv/Dennis Johansson

Butiker och e-handlare har laddat rejält inför årets största shoppingdag.

1 person har reagerat på denna nyheten

delningar

På fredagen den 23:e november infaller Black Friday – en av årets största shoppingdagar. Butiker och e-handeln sänker sina priser och lockar många till att göra fynd och kanske till och med inhandla julklappar. Fenomenet har givetvis inte gått obemärkt förbi Kalmar och nu rustar butikerna för en galen dag fylld med shopping. 

– Butikerna öppnar tidigt – och stänger sent. Baronen och några butiker kommer att bjuda på frukost och vi laddar lite för tidig shopping, säger Lisa Söderholm, centrumutvecklare på Kalmar City.

De flesta butiker kommer att öppna vid 08:00 och ha extra kvällsöppet till 19:00.

– Vi vill att man ska kunna hitta hit innan man börjar jobbet. Vi testade det förra året också och det var väldigt uppskattat. För butikerna så är erbjudandena i fokus där alla har sina egna upplägg och erbjudanden för dagen.

Är det någon speciell happening i Kalmar under Black Friday?

– Vi har inte anordnat något utan det är shoppingen som är i fokus. Butikerna drar mest men även kaféerna och restaurangerna självklart.  Några av dem har också erbjudanden under dagen. Vi tänker att man kan göra stan en hel dag, inte stressa utan ta det lugnt. Shoppa, gå och fika, äta lunch. Här finns det något för alla nästan hela dygnet.

Black Friday heter den dag som infaller dagen efter Thanksgiving. I USA är det den största shopping- och readagen. Fenomenet började sprida sig utanför gränserna runt 2010 och har på de senaste åren verkligen etablerat sig även i Sverige. För många betyder dagen mycket och det ses som ett startskott för julhandeln.

– Förr så var julskyltningen startskottet för julhandeln, julskyltningen är fortfarande stor, men Black Friday har blivit större shoppingmässigt, så det är absolut en viktig dag för butikerna i Kalmar.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar