Kalmar HC har scoutat Huddinge: "Ska visa dem att de valde fel"

Lenny Eriksson har lagt många timmar på att lära sig sin kommande motståndare. - Foto: Dennis Johansson

Efter att Huddinge IK valt att möta Kalmar HC i playoff så vill man nu visa att de går trampar på en mina.

delningar

På tisdagskvällen tar Kalmar HC emot Huddinge IK i första omgången av det playoff som ska spelas mot kvalserien till HockeyAllsvenskan. Inför årets playoff valde åtta lag motståndare. När det var Huddinges tur föll deras val på Kalmar HC. Kalmar har inga erfarenheter av Huddinge men har nu lagt ner generöst med tid på att scouta sin kommande motståndare.

– Jag har sett en fem-sex matcher på video. Det är ett fartfyllt lag med mycket skridskoåkning. För att slå dem gäller det att spela ett tajt och intensiv försvarsspel i alla tre zoner. Grundnyckeln blir att inte ge dem tid och utrymme eftersom de är kvicka och spelskickliga. Detta tillsammans med att hjälpas åt och bygga ett bra speltempo blir viktigt, menar huvudtränare Lenny Eriksson.

I sin grundserie slutade Huddinge tvåa. Men i Allettan gick det trögare för stockholmslaget och man slutade där på en sjätteplats. Trots detta är det inget snack om vilka som ska ha favoritskapet enligt Eriksson.

– Självklart ska de vara favoriter. De är ett lag från Allettan och har spelat mycket tuffare matcher generellt än vad vi har gjort den senaste tiden. Så det får de finna sig i. Sen ska vi visa dem att de valde fel lag, det är upp till oss, säger Eriksson.

Mötet spelas i bäst av tre matcher och det är vinna eller försvinna som gäller. Dessa matcher tycker Eriksson är speciella. Han hoppas dock att de liknande matcher man har strax bakom sig kan hjälpa och stärka laget.

– Det blir lite andra konsekvenser i sådana här matcher. Vi har spelat ett par liknande matcher innan, det är bra att vi fick dem. I den här typen av matcher är det inga skönhetspoäng som gäller, det är konkreta poäng bara. Det gäller att hitta ett sätt att vinna matcher på. De har i sina sista 20 matcher spelat i ett högre tempo mot bättre motstånd så det gäller för oss att hitta ett sätt att anpassa oss, avslutar Eriksson.

Iffehallen kommer att fyllas till sista plats. Matchen som spelas klockan 19.00 är slutsåld och 1250 åskådare väntas.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar