Kalmar HC i stor dramatik: "Kunde slutat 10-10"

Trots att man gjorde fem mål så åkte man hem het utan poäng. - Foto: Dennis Johansson

Det blev en oväntat målrik bortamatch mot Dalen när Kalmar var nära att hämta poäng. Men man inte räckte hela vägen fram.

delningar

Inför matchen borta mot Dalen HC var Kalmar HC inställda på att få möta ett defensivt starkt hemmalag. På hemmaplan i höstas lyckades Kalmar inte göra ett enda mål på Dalen. Under onsdagen gjorde man hela fem på bortaplan, ändå helt förgäves.

–  Gör man fem på bortaplan så ska man ha poäng. Vi gör en bra match offensivt men sämre defensivt. Vi släpper till enkla mål där det helt plötsligt uppstår situationer och de är fria och gör mål, säger Andreas Holfelt, assisterande tränare.

Inför den sista perioden låg man under med två mål. Med drygt fyra minuter kvar gjorde Linus Dahlstedt dock 6-5 vilket gav Kalmar vittring. Trots detta kunde hemmalaget hålla undan och vinna den målrika matchen.

– Det var inget roligt. Vi hade chanser, absolut, men det hade de också. Det kunde lika gärna blivit 10-10. Det var mycket målchanser åt båda håll med det är surt, det är aldrig bra att släppa in sex mål, säger Holfelt.

FAKTA

Dalen HC - Kalmar HC 6-5 (2-2, 4-2, 0-1)

Mål Kalmar: Viktor Crus Rydberg 2, David Algulin, Jens Andersson, Linus Dahlstedt

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.