Kalmar HC inför match som kan avgöra: "Måste steppa upp"

Hela nio mål och nio assist har Kim Runemark mäktat med i fortsättningsserien. - Foto: Mattis Andersson

Serien kan avgöras under fredagen när man ställs mot tabelltrean på bortaplan.

delningar

Efter bortasegern mot Helsingborg har Kalmar HC nu satt sig i ett exemplariskt läge inför de avslutande tre matcherna i fortsättningsserien. Faktum är att vid en seger i fredagens bortamatch mot Dalen, samtidigt som Nybro förlorar så har Kalmar avgjort serien.

– Det är bra känslor i laget nu. Vi är i en bra period, vi har kanske inte spelat den bästa hockeyn men vi har lyckats rada upp segrar och det ger självförtroende. Men för att slå Dalen borta måste vi steppa upp ett antar steg, säger Kim Runemark, som senast mot Helsingborg gjorde två mål.

Förutsättningarna är knivskarpa. Man kan både bjuda in och hänga av Dalen. Man kan också få ett läge där man mot Nybro kan avgöra serien. Detta är något man i Kalmar inte kan blunda för.

– Givetvis tänker man på det. Man skulle ljuga om man sa något annat. Vi har både Nybro och Dalen bakom oss och få matcher kvar. Men inställningen är inte annorlunda. Det gäller att gilla läget, vi sitter i en ny sits nu och det är en utmaning, säger Runemark.

18 poäng i fortsättningsserien, känner du lite press att prestera nu?

– Nej, det gör man inte. Detta har varit de roligaste matcherna jag spelat. Jag har en tendens att kliva fram när det är viktiga matcher. Varför det har gått så bra är nog för att jag har fått lyckopussar från min dotter. Jag hoppas jag får det inför varje match nu.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar