Laddar

Kalmar HC jagar tidigare Nybro Vikings-back

I förra veckan gick 25-åringen och Nybro Vikings skilda vägar. Nu kan backen hamna i Kalmar HC.

delningar

Den 25-årige backen inledde säsongen i division 1. Förra veckan gick korttidskontraktet med Nybro Vikings ut och Viktor Jonsson står därmed utan klubb.

Nu har Kalmar HC, ett hack ner i seriesystemet, ställt frågan.

– Vi var i kontakt med Viktor redan innan beslutet med Vikings och han har nämnt redan innan att han inte visste vad han skulle göra. I söndags hade vi lite sms-kontakt och vi kommer höra av varandra i veckan, säger Roger Nyström, sportchef i Kalmar HC.

Vad skulle det betyda att få in en sådan spelare? – Det skulle stärka upp vårt försvar ytterligare, som vi redan är nöjda med. Säsongen är lång och vi ska ta oss hela vägen, så det är klart att en kille som Viktor är intressant för oss. Det är en back som spelar rejält och som håller rent framför mål. Rollspelare är viktiga.

Hur nära upplever du att ni är en påskrift? – Ingenting är klart och det viktiga är att han själv vill komma till oss. Vi får se vart det leder.

Relaterade artiklar

Sponsrat inlägg

Det svenska spelmonopolet

I Sverige har vi haft en unik situation vad gäller spel och vi står inför förändringar som kommer att rita om kartan på spelmarknaden helt. Den 1 januari 2019 rivs spelmonopolet upp och marknaden öppnas för privata aktörer som konkurrerar på lika villkor.